Man är inte kräsen så länge solen skiner

Jag vet att jag har gjort en liknande lista förut någon gång, men jag var sugen på att svara på en liknande så here we go (again)!
RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Sol, vind och vatten

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Suedehead

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY?
The screaming lobster

HOW DO YOU FEEL TODAY?
This is who I am

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Någon gång måste du bli själv

WHAT'S YOUR MOTTO?
La valse d'Amélie

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Ett stilla regn

WHAT DO YOU SAY TO SOMEONE WHO IS ANNOYED WITH YOU?
How long

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Ordinary, I

WHAT SHOULD EVERYONE DO?
Melody

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
New shoes

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
I wrote this song

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Piazza, New York catcher

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
En vän med en bil

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Folding chair

WHAT DO YOU HATE?
Sommar i P1 med Morgan Alling

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Parking lot

WHAT DO YOU SAY TO PEOPLE YOU DON'T LIKE?
The worrying kind

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
I'll do anything

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Come over to my place

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Faller

Studentflicka

Min studentklänning är redan köpt! Tänk, i fredags hade jag utvecklingssamtal och vi pratade lite om studenten när jag nämnde att jag inte vet vad jag ska ha på mig. Att det känns som om man måste fixa det snarast. Och senare under dagen när Anna, Emelie, Henrietta och jag äter glass i gallerian ser jag en sån fin prickklänning. När vi går förbi affären där den finns på vägen ut, tittar jag länge efter den bakom axeln och så måste jag bara gå in och titta på den. Jag provar, och den sitter hurbrasomhelst. Nästa dag går jag in och köper den. Bara sådär. Allt känns så ofantligt bra!
Den fyller så många kriterier att jag nu utsett den till den bästa klänningen jag haft!
  1. Den är lagom kort så att man kan vara barbent utan att känna sig naken
  2. Kjolen är helt underbar och lite "vippig"
  3. Den är utan band - som jag aldrig vågat ha men drömt om att ha för det är så fint
  4. Om man nu tröttnar eller känner sig bar utan axelband så fick man med ett par axelband så man kan ha den hursom
  5. DEN ÄR PRICKIG

Jag brukar vara stressad och sen med typ allt. Men nu har jag kirrat studentklänningen redan i mars! En klänning med både studentrabatt och prickar och rosett. Det bästa är att den känns som en lindy hop-klänning ;)
PUSS!

Därför älskar jag Globala

Såhär stog det på Fronter imorse:

 

"Glöm inte att det viktigaste med tillvaron på Globala inte är att studera, utan att spela


Robot Unicorn Attack!

 

(Skolrekordet ligger för tillfället på 119 700)"

 

 

 

 

 

Min skola är knäpp. Men det visste vi ju förut!Vintage

Kan inte låta bli att tipsa om Vintagemässan som går av stapeln nästa helg! Pepp! Hoppas man kan fynda någe fint.

18 mars


Förra året den 18 mars såg det ut såhär i min kalender:
I år ser den dagen istället ut såhär:
Sebastian fyller 1 år!!! Inte klokt vad tiden går fort! (här kommer jag på mig själv med att låta som om jag var minst 70 år ;)

När han kom var han bara ett litet knyte. Men världens sötaste knyte. Det finns ju en mening med att praliner är små, inte sant?


Sebastian kanske en vecka gammal

Nu är han redan såhär stor!:


Han vill pilla på allt!


Hej!
Grattis min lill-prins!

Fast tvärtom

I höstas passade jag på att planera in massa sånt som skulle få höstmörkret att hålla sig lite på avstånd. Mentalt i alla fall. Musik med Regina Spektor och Salem, bebisgos, fikor, stadsteaternpjäser och Underbara Claras jultidning för att nämna några. Nu känner jag att man borde göra detsamma på våren, fast syftet vore att få våren att kännas närmare. Precis som på hösten, fast tvärtom. Nu har det dykt upp några inbokade grejer som gör våren finare. Det första som bör nämnas är ju min 19:e födelsedag(!!!), men jag har annat också; BOUNCE uppträder i Globen 24 april, Salem spelar på Berns den 8 maj, studentskivor, Claras nya tidning, Gotlandshus och parkteater står också inplanerade på schemat. Nya sneakers står och väntar, och på insidan av ögonlocken syns allt oftare dansande gula fläckar när man blundar mot solen. Det droppar på alla trottoarer och jag behöver nog också köpa nya stövlar som Em gjorde. Precis när jag skriver det här i pappas arbetsrum är jag barfota och har en för stor halmhatt någonstans på huvudet. Tjuvstartat har jag gjort.

 

Älskar den här bilden. Så härlig!

Små saker och stora

I nya numret av Chic finns en intervju med den bästa Herr Salem! Emelie bläddrade i den i matafären med mig hängandes över axeln, det visade sig att det bara var en sidas intervju. Det blir nog inte till att inhandla den, känns lite ovärt. Men på hemsidan finns en liten del av intervjun.

 

När grät du senast?

- När jag såg "Where the wild things are" på bio. Det är en storartad film som berör. Jag har börjat gråta som ett barn mest hela tiden. Men det är bra gråt som kommer fram när någon som kämpat hårt blir lycklig eller när någon vinner i sportsammanhang.

 

Salem måste ju vara den finaste unge mannen som finns! Och jag som längtat efter att få se "Where the wild things are", nu fick jag precis ett till argument. Den måste ju vara alldeles fantastisk om den får Salem att gråta.

 

Hej puss


Öronsmak

Hej!
Idag kom den! Salems tredje-gången-gillt album. Den har snurrat i min apparat nu. Men fortfarande vet jag inte vad jag ska tycka om den. Den är lite knepig på någe vis. Sånt man får lyssna igenom flera gånger innan man vet. Musik är alltid svårt när det kommer till nya album av ens favoritartist. Man vill så gärna älska det nya med en gång, men gör man inte det så kommer det kanske senare. Eller inte alls. Men det gör ju inget. Just nu håller jag på att bli vuxen både i min ålder, min smak för mat och för musik. Det kanske krävs att man vänjer öronen vid lite svårare musik och inte sånt lättuggat som mina öron tidigare fått. Nu känner jag att jag trasslar in mig själv i mina egna ord, och då är det dags att säga adjö. puss. hej.

Fryst fiskblock

Vilken jävla skitmorgon det var. Hur jag hela natten hade drömt att det pågick ett krig och jag var mitt ibland det. Den tydligaste bilden av det sjuka krig som pågick, är bilden av en liten svarthårig pojke, klädd i färgglada shorts och med armarna bakbundna. Han ställdes i en uppritad fyrkant i sanden, med en man som satt bakom honom på en pall och höll i hans händer så att han inte skulle springa iväg. Framför pojken stog en gigantisk svart tupp, kanske strax under två meter hög. De svarta fjädrarna blänkte i solen och såg glansigt feta ut. Jag vet inte var jag stog i drömmen, men någonstans en bit ifrån och tittade på. Min snabbaste tanke just då var att pojken ändå skulle klara det rätt bra, det värsta vore om fågeln pickade ut ögonen, men det skulle inte hända om pojken bara vände ner huvudet. Men så såg jag den tjocka boken som låg på marken. Den såg ut som en en meter lång och trettio centimeter hög Bibel eller så, gulnade blad och full med krylliska tecken. Den låg där av bara en anledning. Och den anledningen var just den jag fasats över - att pojken skulle tvingas läsa ur boken och då hålla ögonen öppna. Allt för att den gigantiska svarta tuppen skulle kunna picka ut pojkens ögon. Då vände jag mig om för att inte se mer.

Det var så läskigt, för i drömmen var det ett krig som bara var ondskefullt och alla människor bara utförde elaka handlingar. Ingen fattade varför.

 

Efter att ha varit i krig hela natten vaknade jag utpumpad och svettig. Drömmen kändes så levande, och när jag vaknade andades jag ut av lättnad över att det bara varit en dröm - innan jag kom på det känslomässiga krig i mitt hus. Rena barnleken jämfört med kriget jag varit i, men det handlar om min framtid och vad man ska göra av sitt liv där mina föräldrar gärna ser att jag lever deras liv som de levde som 19-åringar, medan de också säger att de är oroliga för min framtid. Inget kul att vakna upp i. Verkligen ut ur askan in i elden.

 

Släpade mig iväg till skolan. Var verkligen inte en rolig syn. Stirrade mest på samma punkt och var en lådverision av mig. Eller mer aom ett fryst fiskblock. Stel, kall, död blick. Men allt medan som dagen gick blev blocket lite mjukare. Vilken kass metafor. Fast inte helt fel. För att vara bland människor som bara var där, att ha lektion som man inte behövde prestera något på var susen. Trampa runt i skolbyggnaden och äta ris i matsalen, se glada människor, gjorde att jag glömde bort min ilska.

 

Men jag tänkte det på väg till Lindy hopen - går det dåligt på dansen nu också, då är det fan kört!

Då skulle jag vara tillbaka på ruta ett, inte för att dansen är det viktigaste, utan för att det skulle vara det sista som skulle kunna gå fel.

 

Men det gick väl som en dans, jag var faktiskt glad. Jag har en tendens att kunna bli irriterad på folk som är obehindrat glada över precis allt, fan man måste ju vara lite bitter ibland. Men idag kände jag mig besegrad av min egen glädje.

 

Ni fina som fanns där idag när jag var som ett fryst fiskblock i humöret, ni gjorde så mycket. Bara genom att finnas där. Även om ni inte märkte. Fina är ni alla fall. Jag tror ni vet ♥


Att blicka utåt är att se skarvarna

Sommaren kommer allt närmare och nu helt plötsligt blev det så tydligt att det kommer bli en jävla skitsommar. Jag har inget jobb hittills, och jag som ville segla men det kostar en förmögenhet och då blir jag uppbokad tre jobbveckor, jag har inget äventyr  som väntar, utan det kommer bli svennesemester på Gotland. Fan vad livet känns surt! Nu ska livet börja, men jag hör bara om alla andra som kommer ha så jävla roligt och ens egna o-inbokade semesterveckor känns bara misslyckade. Känns som om alla jag känner, om många år kommer säga "Minns du när vi var 19, fan vad roligt man hade då!". och jag kommer utbrista "Ja verkligen." och le falskt. Alla kommer ha minnen av sånt jag missade. Tågluffar, nya städer, fester med människor jag aldrig kommer möta, resor, galna nätter med ont i käkben av skratt, promenader och nätter fyllda av farkoster, fantomenhjältar & fantasier. Allt sånt som jag kommer se tillbaka på genom ett suddigt förstoringsglas och den obekanta känslan av att fattas i bilden. Vilket jag också gör. Hej hallå se hit jag söker äventyrliga vänner i alla åldrar som hellre åker tåg till märkliga platser än pratar skit som inte är värt nåt jag tycker om folk som är sig själva och inte någon annan det finns redan så många andra brukar jag säga och skrocka farfarslikt himlen är alltid finare i stjärnljus och prata på räls om någon lyssnar är trevligt kom håll min hand världen är full av vassa armbågar och ihopsmalnande ögon avstånd är inte farliga de är bara så in i helvetes tråkiga men lägg dig tätt intill vän så ska vi vakna upp med en annan värld utanför ett skumpande tröttfönster.

Halmhatt

Jag har kommit på att jag väldigt gärna vill ha en halmhatt. Precis en sådan som fina sommarherrar hade förr. Madickens pappa är ett sådant exempel på fin hattherre. Det vore så fint att ha på midsommar till en blomklänning! Jäkligt praktiskt också, jag som alltid lyckas bli röd som en tomat när jag får solen i ansiktet. Pepp!

!

Måste bara säga att torkad mango is the shit! Köpte med mig en påse (ekologisk givetvis, annars hade jag väl vart tvungen att avsätta mig titeln som Äkta Globala-elev ;) innan dansen i tisdags. Torkad frukt har alltid gillats, men det här är verkligen superfenomenalt. Gyllengula skivor som är perfekt sega och syrliga! Mitt hetaste tips nu ifall ni vill haka på den senaste frukttrenden^^

Alice in Wonderland

Idag blev det Alice in Wonderland för hela slanten! Den var sagoaktig i precis sån mörk och lagom kuslig Burton-anda. Sen måste det sägas att Johnny Depp var utomordentlig för sin roll. Det ska heller inte glömmas att Mia Wasikowska var riktigt bra som Alice. Ett bra onsdagsnöje! puss

bubbla

Jag har alltid gillat gamla bilar som ser sådär knubbiga och fina ut. Bilen jag har snöat in på är Volkswagens "Bubbla" från 60-talet.
Kanske en gul...
en svartvit...

en ljusblå...
eller en röd...?
Kolla inredningen i den ljusblå! Den är att dö för!

I love your smile

Och så är jag där igen..! Men nu tillåter jag mig det, för ni vet

att jag inte är helt sorgebefriad och känslokall.

 

 

Den här är med Charlie Winston och min favvo-tusen-gånger-om

Audrey Taotou i en musikvideo som jag älskar så rackarns mycket!

 

 

 

 

 

Adjö


RSS 2.0