Nämen, JAG VANN!

Fina Ingrid utlyste en tävling för att få rit-inspiration och eftersom cirkusar är något av det mest finaste och sådär barnsligt magiskt förväntansfulla så föreslog jag: "En cirkus tycker jag vore fint! Kanske med en Starke Adolf, en lindansare och en lejontämjare!". Och idag var tävlingen avgjord och ser ni, jag vann!!! Kan man tänka sig vilken lycka? Vinnaren får ju nämligen ett litet rit i form av det man föreslog och jag vet redan innan att det kommer att bli tjusigt.


Hej svejs!

Här är en annan magnifik bild hon gjort, brutalt stulen från enoughisenough.blogg.se

Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow

Jag har funnit en bok jag inte visste fanns och som jag bara måste läsa! Det engelska bokomslaget ser ni här ovan och den heter då "Water for elephants". Den svenska titeln, som jag tycker doftar dammiga sammetsridåer, manege-sågspån och vajande plymer är "Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow". Låter det inte alldeles fantastiskt, så säg!

 

Historien utspelas under 1930-talets Amerika på en kringresande cirkus. Den unge, fattige Jacob Jankowski hamnar av en slump på Bröderna Benzinis cirkuståg, där han blir kvar och blir anställd som cirkusens veterinär. Där delar han godsvagn med den tvära dvärgen Walter och upptäcker Marlena, prima ryttarinna, som blir föremål för Jacobs stora kärlek. Dock är det en kärlek inte helt utan komplikationer. Historien berättas i nutid av den 90-årige Jacob som sitter hjälplös och vantrivs på ett ålderdomshem. Men så kommer cirkusen till stan.

 

Boken kommer bli film och har premiär så snart som våren 2011! Den kommer nog locka en del folk (läs unga töser) eftersom rollen som Jacob spelas av Robert Pattinson. Jag tror dock att man kan vänta sig en vacker och magnifik film och tror faktiskt att Robert Pattinson kan göra en bra roll.

 

Puss


Vem vare?

Jag har läst diverse blogginlägg, artiklar och hört  diskussioner om det som hänt; att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen. Och fast det kan tyckas lite uttjatat, känner jag att jag måste skriva lite om det. Det här var mitt allra första val och självklart hade jag följt olika debatter för att sedan på söndagen noggrant gå och lägga min röst på grönt. Mitt hjärta klappar lite extra för miljön nämligen. I alla tidningar hade man innan valet kunnat se spalter på hur det skulle kunna gå i valet, och dessa visade ofta att SD skulle komma in. Men eftersom de tillfrågade var omkring tusen personer, kändes det inte som ett så sanningsenligt resultat. Jag själv var nästan alldeles säker på att SD inte skulle komma in. Visst kan man ha olika politiska åsikter i ett land, men oavsett om man röstar blått eller rött eller mittemellan så vill jag tro att de allra flesta är humana och för olikheter.

 

Därför gjorde det mig otroligt, otroligt djupt besviken att ett främlingsfientligt parti som SD kom in. Det är så upprörande att rasister ska få sitta på högsta positionen och bestämma över det här landet. Det känns sååå 1930-tal. Men ärligt, det gör faktiskt det. Att människor år 2010 är rasister och mot människor av olika kulturer är för mig helt otänkbart. Jag tycker att bilden från demonstrationen på Sergels torg är så himla bra. För det är exakt så jag känner, vem vare som facking rösta?

 

Min kurs som jag läser heter ju "Rastänkandets historia" på universitetet och fastän man läser mycket om 1800-talet, om kolonialiseringen, om att man behandlade människor med mörkare hudfärg som mindre värda, känns på något sätt inte så främmande och från en svunnen tid. Mycket av det jag läser kan sättas in i dagens samhälle. Bara med lite nyare språk, lite politiska låtsasord och så. Helt fruktansvärt konstigt att det får vara så.

 

Det finns alltför många bra och fina människor som skrivit, debatterat och reagerat mot att SD kom in, alltför många personer för att jag ska kunna länka till dem alla här. Men Soran Ismail tycker jag på ett bra och faktiskt väldigt roligt sätt sätter ord på hur sjuk deras politik är.

 

"Du är så okunning att det är ganska genant att prata med dig om de här frågorna", säger Gudrun Schyman under valdebatten med Jimmie Åkesson om våldtäktsfrågan. Oavsett om man gillar Gudruns politik eller inte, kan man nog hålla med om att hon kan sin sak och är en väldigt bra debbatör i den här frågan. Jag känner sådan kraft i mig själv när jag ser den debatten, för jag tror att det är just så man måste bemöta SD's politik; genom att bemöta genom debatter och visa därigenom hur sneställd deras politik är. Inte bara vägra att tala med honom. Att inte säga ifrån kan i värsta fall bli som att indirekt godkänna deras beteende.

 

Over and out


23 september

Det har hänt så mycket nu som jag vill skriva om, både förskräckligheter som att Sverige(fanihimlen)demokraterna kom in i riksdagen (!!!!!!!!) men det finns såklart fina grejer som hänt också. Jag får hitta någon tid till att skriva ner allt som rör sig i mitt huvud och i samhället och så. Nu vill jag mest bara tipsa om ett nyfunnet radiopogram som heter Breitholtz & Berg. Det är alltså Daniel Breitholtz från gamla Idoljuryn och Carina Berg som pratar och funderar kring saker och ting. Väldigt mysigt att lyssna på och riktigt tänkvärda ämnen. Ni kan höra det här!
Tusenmiljonerkramar genom rymden. och kärlek.

En liten bit av en önskelista


Det finns en hel massa människor som jag ser upp till för att de gör så himla bra grejer som jag tycker om. Därför blir jag självklart glad när någon av dessa människor kommer ut med något nytt verk eller syns i något nytt sammanhang. Författaren Gunnar Ardelius är en av dem. Och nu kommer han ut med en ny bok (jippi!!) och då måste jag allra genastnupåengång göra en liten önskelista i huvudet och skriva upp den. Även om jag skulle kunna gå in i vilken bokhandel som helst och köpa den, är det något fint i tanken att få önska sig något, att få längta och sukta. Att spara det fina till i juletid istället. Att veta att i en av julklapparna finns den där boken fylld med pirr-i-magenkänslor och stora ord i små format. Som jag vet kommer vara alldeles fantastisk och göra mig knasigt glad. Grejen är, att jag inte själv kan sätta ord på hur mycket jag längtar tills jag har den i min hand, bläddrar och läser ut hela på en gång.

Siri's önskelista:
1. "Bara kärlek kan krossa ditt hjärta" av Gunnar Ardelius
Nedan kommer ett smakprov från boken:
Om han i en svag stund börjar tänka på ett minne, då är han helt förlorad. En satellit av kärlek. Det krävs så lite för att tända en minnesgnista. Egentligen ingenting. Han är självantändlig. Allt på hans kropp har Betty sagt något fint om. Allt har hon rört och lämnat kvar. Till och med hans oregelbundna fläckar av behåring på händerna tyckte hon om. För att det var hans händer.


Han sms:ar Betty: "Kan vi inte köpa enkelbiljetter till Paris?"
Hon svarar: "Det är en fin tanke men den fungerar inte i praktiken."
Han sms:ar igen: "Jag fungerar inte heller i praktiken."

Något av det osvenskaste jag vet

Glöm för all del inte att rösta den 19 september så att det parti Du vill ska styra Sverige kommer in i riksdagen! Och lämna SD utanför. Är det några som är osvenska är det väl dem?

A woman without a man is like a fish without a bicycleKurslitteratur på golvet överallt. En förmiddagsfika med Muminkopp. Septembersol och skrivmaskin.
Ni känner väl att hösten har kommit nu, inte sant?

Studentskiva

Åh, jag har ju glömt lägga upp bilder på studenten! Nu kommer allt i oordning, men jaja här kommer bilder från i maj när min fina bildklass hade studentskiva med Mexico-tema.
Emelie!
Karin!
Emma!
Anna!
Louise!
Sara blev klassens indian för att hon bor så nära skogen, haha!
Jag!
Henrietta!
Linnea var Frida Khalo
Carro med ätbar taco-hatt!

höst

Nu är det höst! Känns så där lagom roligt, jag tyckte förra hösten var igår ungefär. Men solen skiner och då känns det lite lite fint med höst ändå.
Igår började jag skolan! Jag kände mig börja-ettan-pirrig i magen sådär som man gör när man börjar en ny klass. Kursen jag ska läsa är en kurs i Idéhistoria och heter Rastänkandets historia, och jag läser den på Stockholms Universitet. Herrejisses vad jag blitt stor! Universitetet och allt. Jajamensan, det är där jag ska gå nu varje tisdagskväll under hösten. Nu ska jag bara hitta ett jobb att ha därimellan, men tusan vad svårt det är att få något! Jag städar på pappas kontor emellanåt och då får jag en slant, men det vore bra att ha ett riktigt jobb. Annars kommer jag roa mig med att dansa Lindy Hop på Chicago, dricka mängder av te, promenera, läsa böcker, fira att pappa blir 50 och lite sånt därn´t under kommande månader! Som det jag brukar göra under hösten vill säga, utom det där att pappa fyller just 50.
Puss


RSS 2.0