Frankie Manning

En av världens största legend inom Lindy Hop är Frankie Manning. Tyvärr gick han bort för bara två år sen, men han har hunnit med att göra betydande avtryck inom swingdansvärlden.

Här kommer ett fint klipp när han dansar. Blir ni nyfikna så sök vidare på youtube där det finns mycket med Frankie att inspireras av. Till exempel ett filmiskt födelsedagskort till hans 80-årsdag där danspar över hela världen dansar Lindy Hop till Frankies favoritlåt!

Swing it!En droppe i havet


Nu Har Ben & Jerry's nya glassmak, Nordic Water Peace, kommit. Den är framtagen för att sprida budskapet om problemen i Östersjön och samarbetar med WWF och Världsnaturfonden. Det är toppen att den är fairtrade-märkt och att de försöker göra nåt åt problemen i Östersjön, men vad tusan! Kunde inte ett så stort företag gjort mer åt Östersjöns problem än en fjuttig glass? När jag läste om produkten trodde jag allra minst att en liten summa av priset för varje köpt Nordic Water Peace-glass skulle gå till arbetet kring att rädda Östersjön. Men nä, tyvärr inte.
"Genom att köpa en Nordic Water Peace-glass kan vi hjälpa till att uppmärksamma problematiken kring Östersjön och förbättra livet för havets invånare", sa någon snubbe på nordiska Ben & Jerry.


Men! Det är ju ett rätt allmänt känt begrepp att Östersjön mår allt sämre och att växt- och djurlivet där är drabbat. Kan de inte göra nåt mer åt det än att bara "uppmärksamma" det? Riktigt lamt gjort tycker jag. Som att en glass med små peacemärken i choklad och ett namn som ska påminna om nordiskt vatten, kan skapa någon stor förändring tror jag inte ett dugg på. Bara för att det talas mycket nu om klimatförändringar och om Östersjöns problem så tycker jag att den här glassen mest påminner om ett slags "avlatsbrev". Såna de hade på medeltiden för att kunna betala bort sin skuld. Bara för att det är på tapeten med klimatförändringar och miljöfrågor, så är inte allt fixat bara med en ny glassmak som ska uppmärksamma problemen i Östersjön. Synd bara att när energin väl läggs på ett miljöproblem, så läggs det på fel sak och gör knappt någon påverkan alls. Som en droppe i havet bara.

Trevligt värre

Det är fint att ha vänner som överraskar en genom att ringa på ens dörr fast klockan är alldeles för mycket med ett usb fyllt med de bästa Disneyfilmerna. Bara för att han vill se en glad.

En ordnörds bästa vän

"Allt stort som skedde i världen, skedde först i någon människas fantasi" - Tove Jansson


Denna penna hittade jag på Granit. Den är så fiffig för man kan använda den på speglar, glas och såna där svarta skrivtavlor. Perfekt för den ordnörd jag är, som gillar att omge mig med ord och citat. Bara att klottra ner nåt bra när andan faller på, och sen är det bara att ta bort med en fuktig trasa. Jag försökte mig också på att rita ett självporträtt, eftersom jag ändå gått samhälle/bild i tre år. Men ja, ni kanske förstår att det finns en anledning till varför det porträttet inte längre sitter kvar...

Tycker om dig, Plupp♥

RSS 2.0