She & Him

Min nya musikförälskelse. Eller förälskelse och förälskelse. Mer som en vän är vi nog, She & Him och jag. Hur som haver. She & Him utgörs av Matthew Ward och Zooey Deschanel (som synts i 500 days of Summer bland annat.) En väldigt rar liten skiva med ett fint omslag också, för sånt är ju viktigt. Sitter inte ni också och undrar vem hon pratar med i burktelefonen eller vart hon är påväg?

Lyssna HÄR om ni vill höra hur det kan låta.

 

Tralala lilla molntuss, kom hit ska du få en puss. Tjo!


14 november, då smäller det!

En ruskigt gammal bild, men vad gör väl det? Lika sprudlande som vanligt! Finaste Salem.

Biljetterna är bokade! Salem Al Fakir på Debaser Slussen den 14 november med min trogna Salem-konsert-vän Emelie♥ Det känns nästan som om man känner honom vid det här laget, efter alla dessa år som man gått på konserter, sjungit med i hans låtar, lyssnat otroligt mycket på hans fantastiska musik. Läst många intervjuer och recensioner av plattor. Och så vet han inte ens vem jag är. Konstig känsla det där. Den 14 november ska han dock få märka att jag finns, om än bara som en liten del i en stor, fantastisk publik!
Åh, vad jag längtar!! Pepp!♥♥♥

30 Oktober Oktober OktoberSkriver så jag skriver så jag skriver. Tentaskrivning och mängder koppar te. Rinnande näsa och jättefint höstväder. Tar paus titt som tätt. Promenerar. Snabbfikar. Tränar lite danssteg från i torsdags. Men mest skriver jag. Ja, det vill säga, sitter framför datorn och försöker tvinga hjärnan att tänka ut svåra, smarta meningar. Det går som det går. Äsch, nu låter jag jättedeppig. Fastän jag är långt ifrån!

 

Inatt ställer vi tillbaka klockan en timme, kom ihåg!

 

Ha en fin dag, vänner♥


Ett hyggligt arbete

Hej!
Alldeles fantastiskt goda nyheter: Jag har fått ett jobb! Ni kan inte förstå min lycka, det liksom pirrar lite i magen när jag tänker på att jag har ett så fint ställe att gå till. Det är en barnklädesbutik nämligen, som har ett rätt stort utbud av Fair Trade och ekologiska leksaker och kläder. Som den miljönörd jag är, blir det ju som pricken över i. Så fort jag kliver över tröskeln blir jag glad, när allt är så grått och mörkt utomhus blir man väldans glad när man kliver in där. Prickigt, randigt och regnbågsfärgat vart man än ser! Man blir pigg på en gång.

"Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar" som finaste Karl-Bertil Jonsson säger!Imorgon...

skriver jag Högskoleprovet för allra första gången! Hoppas hoppas hoppas det går vägen!

Kom ihåg:


Hur många hjärtan går det på ett år?
Det finaste just nu: Sebastian har lärt sig säga "Siri"!!! Gissa vem som är uppöveröronen stolt??!! Jag vete tusan när han har smygtränat på det, för han sa det klart och tydligt bara en dag. Han har vetat att jag heter Siri innan, eftersom han förstår mycket och man kan säga saker som "Kan du ge Siri den här" och han har gjort det. Men det är stort att han har sagt mitt namn! Visserligen låter det mer som "Sili" med det finns där minsann. (Det hade i och för sig varit ganska otäckt om en 1,5-åring hade kunnat säga Siri helt rent...)
Eftersom han får sånt beröm och jag blir så glad varje gång han säger det, kan han säga det en sådär femton gånger på raken, åt min halsduk, väska eller skor. Han vet precis vilka saker som är mina, haha.
I måndags var jag barnvakt åt honom alldeles själv för första gången och fastän han var lite sjuk gick det jättebra. Vi ritade på en gammal pizzameny, låtsasdammsugade (eftersom han fullkomligt älskar dammsugaren), byggde med Lego och åt banan (som han kallar "päpple" :) jag menar frukt som frukt liksom!)
Hoppas er höstdag blir mysig trots att det regnar på min fönsterruta alla fall! Puss

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Den japanska filmaffischen till Amélie-filmen.

Bara för att Amélie är den sötaste flickan på film jag vet.

Idol


Som sagt gillar jag "Från och med du" och därför blev jag väldans glad när jag läste någonstans att Olle i Idol skulle sjunga den i kvällens program. Och ja, han lyckades bra tycker jag, när han fick mig att sittdansa för glatta livet! Annars hejar jag inte på någon speciell eftersom jag inte ser Idol sådär ofta, men Daniel som är en annan Idol-deltagare är bara för go´och fin som en pralin...!
Och nästa vecka är det Beatles-tema, inte illa minsann! Tror jag måste kolla lite då också då Beatles verkligen är en favorit hos mig. Kan bli ett annorlunda och riktigt bra program tror jag, som skiljer sig från det typiskt "Idol-aktiga".
Over & out

Salem Al Fakir


Salem's nya poster! Han gör mig alltid så prilligt glad, den där Salem.

En lista

&l

Med en förkärlek för listor av alla dess slag tänkte jag följa min fina vän Emelie's fotspår och göra en lista om mig ifall någon nu undrar vem jag är. Dock har jag ju inte så många läsare (än) men jag gör en lista ändå, kanske för att påminna mig om vem jag nu är egentligen. Inte alltid så lätt att veta..

Namn: Anna Siri Westerberg
Född: 4 april 1991
Bor: Söderförort
Civilstånd: Singel
Hårfärg: Blond
Ögonfärg: Grön
Syskon: Storasyster
Skola: Universitetet (men känner mig fortfarande lite som en "Globalare", alltså en elev från mitt gymnasium Globala gymnasiet)
Favoritämne: Svenska, textkommunikation och bild
Favoritsport: Räknas Lindy Hop?
Favoritbok: Egentligen hurmångasomhelst, men nyligen utlästa "Sputnikälskling" av Haruki Murakami tyckte jag var finfinfin!
Favoritfilm: "Amelie från Montmartre" alla gånger!
Favoritmusik: 60-talsmusik, Salem Al Fakir och Maia Hirasawa + en hel bunt andra
Favoritlåt just nu: Diggar fortfarande "Från och med du" med Oskar Linnros
Favoritdjur: Kanske ekorre
Favoriträtt: Vegetarisk lasagne
Framtidsdrömmar: För framtiden om många år: Att jobba med något inspirerande och glädjefullt, skaffa småknoddar och att upptäcka världen. För närmsta framtiden: Att hitta jobb, en fin pojk och att upptäcka världen.
Intressen: Långa fikastunder med vänner, Lindy Hop, bakning, hållbar utveckling, gamla filmer, läsa böcker, leka med mitt skrutt (min systerson), loppis, olika former av kultur, för att nämna en del.
Nu vet ni lite mer om mig! Puss

11/10

Bild härifrån
Idag var jag kulturtant med Emma. Så som det brukar vara. Vi gick till Fotografiska och tittade på alla utställningar på alla våningar. Fikade galet god kladdkaka och tittade ut genom deras enorma panoramafönster på blå segelbåtar och flytande hus som guppade i vattnet utanför.
Ifall ni nu undrade vad jag gjorde den här måndagen...!

Upp till kamp

Såhär såg det ut på Sergels torg i måndags när det var fyra tusen människor som demonstrerade mot rasism och främlingsfientlighet. Tro´t eller ej, men det var min allra första demonstration (men garanterat inte min sista!). Himmel vad det kändes mäktigt att gå och skrika ut vad man kände och tyckte, tillsammans med så otroligt många människor som tyckte likadant.  Allra helst hade jag velat demonstrera dagen efter valet, om jag hade vetat om att det var demonstration då, eftersom det nu var vänsterinriktat. Jag står visserligen åt det hållet, men det hade känts ännu mäktigare att gå med människor av olika blocktillhörighet. Asch, det är en värdslig sak, det allra viktigaste är ändå att man gör sin röst hörd mot orättvisor. Det känns liksom bra i magtrakten när jag vet att jag var en av dem som gick i tåget och visade var jag står.

RSS 2.0