- Ignore this -

Salem släpper nytt album den 8 mars!! Såhär fint skrev någon pressröst om honom:
"Salem har gjort sin dator till främsta låtskrivarpartner, med följden att "Ignore This" pulserar av elektronisk upptäckarlusta. Kvar är de svepande melodierna, det rytmiska svänget, de fängslande harmonierna, men Salems låtskrivartalang har fått syntpop i blodet.
Samtidigt gör Salem Al Fakir inget avkall på det som gjort honom till en av Sveriges mest framgångsrika artister. Det storslaget melodiska, ögonblick av skir stillhet, danslusta och spring i benen."
Hoppas det stämmer om "Ignore This" som jag väntar på med både längtan, en viss otålighet, en stämning i kroppen, och insikten om att Lilleman (som jag envist vill kalla honom i smyg,) fyller ett helt första år om tio dagar efter det att albumet släppts.

 


Ballongälskling

frokenbackstrom.blogspot.com

The Uniform Project

Hej! Vet inte hur jag fick reda på det, men det måste varit att jag läste det i någon tidning som jag fick reda på vad The Uniform Project var för något. Det går ut på att en tjej ska klä sig med samma klänning i ett helt år, men får aldrig se likadan ut två gånger. Hon får alltså med hjälp av accessoarer ändra stil, och vissa av accessoarerna är det vanligt folk som har donerat. Överlag är det hon har på sig mestadels second hand - grejer.
Och alltså, som att förtydliga, hon har sju stycken likadana klänningar så att hon kan tvätta dem ibland. Hon måste inte gå runt i en enda klänning i ett år.
Jag tycker det är så tufft att någon (några) gör något sånt här. Varje dag - en ny stil. Och dessutom är det en årslång insamling till Akanksha Foundation, som arbetar för att barn i Indiens slum ska kunna gå i skolan och få bra skolmaterial. Hon själv växte upp och gick i skolan i Indien där skoluniformen var obligatorisk. Man fick hitta på sätt att göra om sin skoluniform till att bli mer personlig, precis det som The Uniform Project går ut på.
Projektet började 1 maj 2009 och varje dag dyker en ny bild upp på hemsidan, tills projektet tar slut 1 maj 2010. Genom att titta på alla outfitsen blir man oerhört inspirerad till att utveckla sin egen stil och vad man kan göra med så enkla medel. Om man inte visste att hon har samma klänning varje dag, skulle man nog inte ens se den på vissa bilder bland de på hemsidan.
Ta en titt, vettja!

Till minne av Michael Jackson
Älskar strumpbyxorna!!
Kolla mer på: http://www.theuniformproject.com/

Dagens fem


Bilder från lite här och var.
puss

The boat that rocked!

Världens just nu bästa film på Siri's filmlista är "The boat that rocked". Den utspelas på en båt under 60-talets England där ett gäng grabbar och en tjej (som är lesbisk, annars var inte tjejer tillåtna om det inte var lördag) som sänder pop och rockmusik dygnet runt.  Detta ogillas starkt av regeringen som försöker sätta stopp för de genom att hitta på en lag som ska sätta stopp på dem. Till båten skickas 18-åriga Carl som blivit relegerad från skolan. Tanken är att han ska lära sig att uppföra sig. Det gör han inte riktigt, men han upplever en hel del som han lär sig av. Jag fullkomligt älskar den här filmen! Den har världsbäst musik, galet snyggt klädda tjejer, skratt, galenskap, kärlek, ledsenheter och en cool stämning helt enkelt! Grym med andra ord och ett måste för alla att se. Ett plus för Tom Sturridge som är fin fin fin att titta på. Mjii.Puss!!

Grace Kelly och barnasteg

Grace Kelly är för mig en av världens vackraste kvinnor genom tiderna. Kolla bara:

Och i veckan tog Sebastian sina första tre steg!! Jag är helt överraskad över hur duktig han är och hur mycket han kan!
puss

Hög som ett hus på hallonsoda

Det sprittande pirret som bygger bo i magtrakten efter man har dansat klart och sitter i en av de djupt röda sofforna och dricker hallonsoda. Hur allt plötsligt känns alldeles fantastiskt fint och jag upptäcker mig själv sitta och le okontrollerat. Jag är aldrig så glad som då. Jag kan kyssa hela världen. I princip. Så hög på endorfiner att allt är underbart kul och man kramar sin vän tusen gånger på olika sätt ute på gatan. Allt har som förvandlats till finaste material och sort.
Det är Lindy hop jag talar om vänner, Lindy hop.

Farväl farväl, förtjusande mö

Lindy Hop

Dansade Lindy hop igår på Chicago. Banne mej något av det roligaste jag gjort för att precis alla var så himla glada och ingen skämdes om de inte kunde utan bara log och försökte igen.

RSS 2.0