Konstfacks julmarknad


Imorr'n är det så äntligen dags för den årliga traditionen att knalla till Konstfacks julmarknad! En julmarknad med Konstfacks studenter som gjort och säljer riktigt fina och kreativa saker. På  Konstfack finns många inriktningar som alla har med konst att göra, och det märks på julmarknaden. Där hittar man smycken, t-shirtar med tryck, affischer, glas, köksprylar, julgranspynt, barnkläder, sällskapsspel, stickade vantar...... listan blir lång. Allt har givetvis studenterna själva kommit på och tillverkat. Helt fantastiskt. Gå gärna dit om ni känner för't för det är verkligen värt ett besök!

Snö som florsocker


Idag pudras världen med florsocker. Det är vad det ser ut som från mitt vardagsrumsfönster åtminstone. Allt blir vitt,  mjukt och lugnt. Och tyst. Har ni tänkt på hur tyst det blir när det har snöat? Som alldeles vadderat och dämpat. Det är skönt med tystnaden tycker jag. Den enorma tystnaden som sveper in över stan när det har snöat känns mäktig och trygg. Knarret från skorna som gör skomönster i snön är det enda som hörs. Vilket ljuvligt ljud det är med skoknarr! Det är nog ett av mina absolut bästa ljud!
Men nu när det är en snöstorm ute är det så mysigt att bara sitta inomhus och titta ut på all snö som virvlar runt. När det blåser som det gör nu, känns det precis som om jag sitter i ett litet, litet hus i mitten av en enorm snöglob som någon skakar på. Tänk om det vore så! Jag trivs med den tanken.
Några som skapar fantastiska världar i snöglober är Walter Martin och Paloma Muñoz. Kika in på hemsidan för fler exempel på vackra snövärldar de skapat. (Bilden ovan kommer därifrån.)
Puss

Att skriva påminnelser i handen

Bildkälla

Jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du i mitt hjärta

Alla snackar om Daniel Adams-Ray nu, men jäklar vad den killen kan! så jag måste också skriva lite om honom... Min väckarklocka är en klockradio och är inställd att väcka mig med Morgonpasset i P3. Flera gånger hade jag väckts av "Dum av dig" och tänkt att mja, det här låter ju bra! Lite likt Oskar Linnros, måste kollas upp!. Det var då jag lyssnat en hel massa på Oskar, men inte visste vem Daniel var, eftersom jag inte är något stort Snook-fan. Men efter en tur på Spotify har jag upptäckt vilken otroligt duktig en han är, Daniel Adams-Ray!

 

Roligt att en splittring av gruppen Snook kunde leda till så att bli två så lyckade "nya" artister som båda nyss släppt varsitt kritikerrosat album. Båda har fallit mig ovanligt bra i smaken, kanske för att jag tycker att de två albumen har vissa likheter med varandra, samtidigt som de utmärker sig på sitt egna vis. Både Oskar och Daniel har hittat en mer poppig stil, ofta med allvarliga texter men med en melodi och ett tempo som är gladare och dansigare. En intressant kontrast tycker jag!

 

Kanske ska skriva upp Svart, vitt och allt däremellan på önskelistan...?

Adjö och simma lugnt. puss


Ut på vägarna

Min syrra har tagit körkort! Är så hiskelens stolt faktiskt. Hon har kört väldigt mycket och varit på väg att lyckas ta det, men så fick hon och Johan barn och massa annat hände som kom emellan, så som det blir när man fått tillökning, så det blev liksom bortglömt. Jag visste inte om hon skulle orka och ha tid till att ta upp körningen igen, men med hennes jävlar anamma så gick det hela vägen! Är så glad att hon klarade det, det var hon så värd!

 

Det var bara det enda jag ville säga med det här inlägget. Att jag är stolt. Stolt lillasyster till en flitig storasyster som jag ser upp till så mycket♥

Tjooo!


Hemlighet # 21


"Mad Men"-girl

Här är jag som Mad Men-brud! Omgiven av massa välklädda herrar och med en drink i handen och prickig klänning, ja då skulle man må!
Gör dig själv som Mad Men-are på: madmenyourself. Rätt kul när man inte har annat för sig :)
Puss på ´re!

RSS 2.0