hej

(Michael Sowa)

Idag har jag mest suttit med näsan i en bok. Sista Harry Potter-boken faktiskt. Den har legat, stått, eller varit huller-om-buller i min bokhylla i ett helt år nu och bara fått vänta. Ordens magiska klang har aldrig fått klinga i munnen. Men nu har den fått ligga i min säng istället och myst, för mitt nattduksbord är för litet för den. Tänk, jag kan säga att jag har Harry i sängen. Fast jag tar hellre Ron i såna fall... haha.

Förresten har jag alltid tyckt att Harry-böckerna är rätt bra, men blir sur över filmerna. De har en viss stämning, men de är inte alls i närheten lika bra som böckerna. Varför ska man alltid förstöra böcker och barns fina fantasi med dåliga filmer. Böckerna är helt fantastiska och så gör man filmer som bara är som en liten lort i jämförelse. Filmerna är häftiga, javisst, men de har inte den kvalitet som jag tycker böckerna har. Sura tanten har talat färdigt nu. Nu ska jag fortsätta med mitt läsande och njuta av att det inte finns en film om den boken (men snart!).

Nu tillbaka till mina fyrkantiga vänner i sängen. 
Hoho, så rolig man kan va! 

(Det är i den sista boken som Hermione och Ron kysser varann också har jag hört. Spännande spännande)BOUNCE hyllning till Michael Jackson

Har ni sett den här?? Den får man inte missa! ^^
BOUNCE är grymma!!

Vaken

Det är inte bra när mina föräldrar åker bort, för när ingen håller koll på när man ska gå och lägga sig, hoppar jag över det helt. Åt middag med lillskrutt och syster och sen skulle jag bara surfa runt lite. Inte senare än tolv Siri, hade jag lovat mig själv. Sen blev plötsligt klockan halv två och då hade jag hunnit göra annat än bara surfa. Det hade visst blivit ett ihoppysslat collage i dagboken också med bilder på fina pojkar, pojkar som får mig att le sådär pilemariskt och få abstinens i fingrarna. Där utanför hördes koltrastkvitter och då kändes det liksom försent att gå och lägga sig. Ljuset silades in genom min ikea-gardin och jag blev bara tvungen att kika ut på den ljusa världen utanför rutan. Jag fick en sån himla lust att ta en cykeltur bland alla trävillor i kvarteret för att lyssna på fågelsången och vara i det där mellanrummet som världen bildat bara till mig. Sagt och gjort. På med pyjamasbrallorna och upp på hojjen. Och då insåg jag att runt tre på morgonen är allra bästa stunden att vara ute. Det är alldeles ljust på det där magiskt dimmiga sättet och alla sover i släckta hus, så man har en härlig känsla i magen om att man är helt själv i hela ens lilla värld. Jag cyklade runt i kvarteret och kom sen till den gamla skolan. Den är över hundra år gammal, men med en lekplats nyare än lilleman. Där slog jag läger och lekte en del för mig själv. Det var fint.Fina rosor på en sommarstängd skolgård. Dumt.


Jag bröt av en ros från en buske. Förmodligen det finaste jag fått av den här skolan.


Gunga underifrån.


Mosat körsbär.


Livslånga inskrifter.


Min gata.


Medan jag pysslat med det här har solen redan hunnit gå upp...


Nu dricker jag te och äter chokladkakor. I skrivande stund är klockan nu 05:58. 
Snart börjar Teletubbies. Hurra. 
Nä, jag ska nog börja på en ny bok. Somna bland disiga ord och torra meningar...

kärlek

Tjuvläsare

Nu har jag läst ut Annes dagbok. 


"Han stod och lutade huvudet mot den tjocka bjälken, jag satt, vi andades luften 
och kände något som inte gick att uttrycka i ord. Vi såg en lång stund ut genom 
fönstret och när han sen måste gå och hugga ved hade jag hunnit komma 
underfund med att han är en fin pojke." 

En stad och döden

Där nere pulserade gatorna av 
liv och rörelse. Människorna vajade 
fram som träd till musiken. De 
kunde knappt urskiljas från fjärde 
våningen där jag stod, med Elise. Hon rökte.

Bortanför balkongen breddade Paris ut 
sig, som det vore det vackraste 
täcke av siden. Och Elise rökte.

Inuti berättade rummet en saga 
om åtrå. Men inte hennes åtrå. Och 
absolut inte min. För vem bryr sig 
om den galne mannen och hans känslor? 
Inte jag.

Paris slocknade. Elise släckte sin
femte cigarrett. Rummet blev tyst.
"Farväl", sa hon.

Den släckta stadens puls kunde 
fortfarande höras, människorna vajade
fortfarande fram och tillbaks.

De nere på gatan kunde inte
urskilja mannen som låg död på
fjärde våningen.  


Den här har inte jag skrivit utan en kille som heter Johan från skrivarkursen. Men jag gillar den så himla mycket och tycker att det är så fantastiskt bra att jag snor den till youandmebob :) så kan det gå.


Regn


När de väl börjar sjunga blir det lite för mycket, men kolla fram till 01:48 så är det så häftigt!


RSS 2.0