En droppe i havet


Nu Har Ben & Jerry's nya glassmak, Nordic Water Peace, kommit. Den är framtagen för att sprida budskapet om problemen i Östersjön och samarbetar med WWF och Världsnaturfonden. Det är toppen att den är fairtrade-märkt och att de försöker göra nåt åt problemen i Östersjön, men vad tusan! Kunde inte ett så stort företag gjort mer åt Östersjöns problem än en fjuttig glass? När jag läste om produkten trodde jag allra minst att en liten summa av priset för varje köpt Nordic Water Peace-glass skulle gå till arbetet kring att rädda Östersjön. Men nä, tyvärr inte.
"Genom att köpa en Nordic Water Peace-glass kan vi hjälpa till att uppmärksamma problematiken kring Östersjön och förbättra livet för havets invånare", sa någon snubbe på nordiska Ben & Jerry.


Men! Det är ju ett rätt allmänt känt begrepp att Östersjön mår allt sämre och att växt- och djurlivet där är drabbat. Kan de inte göra nåt mer åt det än att bara "uppmärksamma" det? Riktigt lamt gjort tycker jag. Som att en glass med små peacemärken i choklad och ett namn som ska påminna om nordiskt vatten, kan skapa någon stor förändring tror jag inte ett dugg på. Bara för att det talas mycket nu om klimatförändringar och om Östersjöns problem så tycker jag att den här glassen mest påminner om ett slags "avlatsbrev". Såna de hade på medeltiden för att kunna betala bort sin skuld. Bara för att det är på tapeten med klimatförändringar och miljöfrågor, så är inte allt fixat bara med en ny glassmak som ska uppmärksamma problemen i Östersjön. Synd bara att när energin väl läggs på ett miljöproblem, så läggs det på fel sak och gör knappt någon påverkan alls. Som en droppe i havet bara.

Yttringar
Postat av: Sara

Har inte läst ingående om den, men trodde definitivt att en summa faktiskt skulle gå till arbetet kring att rädda Östersjön! Så är helt och hållet på din sida. Bra skrivet också :) Puss!

2011-05-22 @ 13:39:29
URL: http://http.sawiz.blogspot.com
Postat av: Jeanette

Tack snälla du! Nä jag håller med. Förbjud dom stora grisfarmarna som usa har i Polen med upp till 20 000 grisar på varje farm som inte har några regler eller kontroller med vad dom gör med all avföring som sen läcker ut i Östersjön och övergöder den. Det hade vart nått att göra åt saken, en glass med peacemärken blir som en fis i rymden!

2011-05-24 @ 18:58:04
URL: http://heavyhorses.blogg.se/
Postat av: Etikett Emelie

Usch vad dåligt av dem! De som har så mycket pengar, varför kan de inte ge några ören per glass åtminstone???

2011-06-01 @ 10:53:49
URL: http://etikettemelie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0