The Uniform Project

Hej! Vet inte hur jag fick reda på det, men det måste varit att jag läste det i någon tidning som jag fick reda på vad The Uniform Project var för något. Det går ut på att en tjej ska klä sig med samma klänning i ett helt år, men får aldrig se likadan ut två gånger. Hon får alltså med hjälp av accessoarer ändra stil, och vissa av accessoarerna är det vanligt folk som har donerat. Överlag är det hon har på sig mestadels second hand - grejer.
Och alltså, som att förtydliga, hon har sju stycken likadana klänningar så att hon kan tvätta dem ibland. Hon måste inte gå runt i en enda klänning i ett år.
Jag tycker det är så tufft att någon (några) gör något sånt här. Varje dag - en ny stil. Och dessutom är det en årslång insamling till Akanksha Foundation, som arbetar för att barn i Indiens slum ska kunna gå i skolan och få bra skolmaterial. Hon själv växte upp och gick i skolan i Indien där skoluniformen var obligatorisk. Man fick hitta på sätt att göra om sin skoluniform till att bli mer personlig, precis det som The Uniform Project går ut på.
Projektet började 1 maj 2009 och varje dag dyker en ny bild upp på hemsidan, tills projektet tar slut 1 maj 2010. Genom att titta på alla outfitsen blir man oerhört inspirerad till att utveckla sin egen stil och vad man kan göra med så enkla medel. Om man inte visste att hon har samma klänning varje dag, skulle man nog inte ens se den på vissa bilder bland de på hemsidan.
Ta en titt, vettja!

Till minne av Michael Jackson
Älskar strumpbyxorna!!
Kolla mer på: http://www.theuniformproject.com/

Yttringar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0