Cinema Paradiso

Igår såg jag en sån bra film! Pappa hade beställt den från Lovefilm som man kan hyra film och få den hemskickad av. Han hade skrivit en lapp bredvid där det stog ungefär: Hej Siri. Det här är en riktig Siri-film som handlar om vänskap och kärlek. Pappa
Och det var en riktig Siri-film. Den utspelar sig under 1940 och 1950-talen och handlar om en liten stad i Italien. I staden finns en biograf. Biografen är den självklara nöjes och mötesplatsen och alla i staden går dit så ofta de kan. Så finns det en liten pojke som heter Totó, som är väldigt intresserad av filmens konst och gör allt för att få hjälpa till bakom projektorn med Alfredo som sköter allt.
Kyrkan låter inga filmer med kärleksscener visas, så prästen ser alla filmer innan de får visas. Allt för att förhindra att kärleksscener kommer med. Alla filmkyssar i alla filmer klipps bort. Totó smyger med så många avklippta filmbitar han kan och i ljuset av en liten lampa tittar han på alla farliga scener som klippts bort av anledningar som att de innehåller våld eller kyssar. Första gången en filmkyss äntligen visas, jublar hela publiken.
Totó, eller Salvatore som han egentligen heter, växer upp och får överta biografen. Och sen blir han kär. I en flicka med blå ögon. "Flickorna med blå ögon är de svåraste", säger Alfredo.

Yttringar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0